Ceaiul verde este un tip de ceai obținut din frunzele de Camelia sinensis. Diferența față de celelalte tipuri de ceai constă în faptul că procesul natural de fermentație este oprit. Imediat după cules, frunzele sunt trecute prin abur sau torefiate. Apoi frunzele sunt uscate și rulate, astfel împiedicându-se fermentarea. Ceaiul verde este cunoscut și sub denumirile de ceai nefermentat și ceai virgin.
Istorie
Deși ceaiul e cunoscut și folosit de oameni de mii de ani, cultivarea lui n-ar fi început decât prin anul 350 î.Hr, în China și prin anul 700 al erei noastre în Japonia. În Asia a fost vreme îndelungată considerat mai mult o plantă medicinală decât o băutură. În textele europene apare în 1559, la Veneția, sub numele de chai catai, ceea ce a dat numele de ceai.
Indicații terapeutice
- Tratamente de slăbire (singur sau in asociere cu alte extracte vegetale)
- Adjuvant în tratamentul cancerului (poate preveni cancerul cutanat produs de razele ultraviolete).
- Întarzie îmbătrânirea prematură a tenului.
- Reduce formarea tartrului dentar și stopează apariția cariei dentare, datorită fluorurilor și taninurilor conținute.
- Obezitate, greutate in exces
- Oboseala intelectuală sau fizică
- Reținerea apei în organism
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu